Nejlepší HR podcasty, které se vyplatí poslouchat

pexels-karolina-grabowska-6919954

Jaké podcasty sledovat, aby vám neuniklo nic z oblasti HR? Naše tipy vám pomohou udržet krok s nejnovějšími trendy v personalistice a práci s lidskými zdroji. Inspirujte se odborníky z Česka i zahraničí.

Nejlepší české podcasty z oblasti personalistiky

Po HRstech

Rozhovory o HR, byznysu, osobním rozvoji a mnohém dalším vede se zajímavými hosty Zuzana Krajča, HR Partner společnosti Pluxee. Podcast už má více než 70 epizod, ve kterých si můžete poslechnout o vlivu umělé inteligence na HR, ale i mileneckých vztazích na pracovišti nebo vytrácení dressccodu z českých firem.

Poslouchat podcast

ProgramHRování

Jak na HR v IT firmách? O tom si povídají Šárka Kousalová & Vojtěch Mádr v ProgramHRování. Společně prochází „klasické“ HR činnosti jako hiring, sourcing, employee care, community building, developer marketing a employer branding, vždy ale se zaměřením na IT. Obsah skvěle doplňují epizody s case study o tom, jak začít v IT, třeba když jste matka na rodičovské

Poslouchat podcast

Nelidské zdroje

Zajímají vás novinky ze světa recruitmentu, sourcingu a moderního HR? Pak je toto podcast pro vás. José Kadlec (Recruitment Academy, GoodCall, Datacruit) a Matěj Matolín (Impulse Ventures, lovec-hlav.cz) jsou nejvýraznějšími osobnostmi české recruitment scény. V každé epizodě podcastu se José s Matějem pobaví o konkrétním trendu nebo problému nejen z oblasti náboru zaměstnanců.

Poslouchat podcast

SUHR Podcast

Podcast platformy SUHR vychází každých 14 dní. Soustředí se hlavně na rozhovory s HR odborníky a zabývá se vším, co je možné v HR potkat – onboardingem, offboardingem, sourcingem, recruitmentem, HR vzděláváním i inspirací. Pokud se budete chtít v nějakém tématu dovzdělat, můžete využít i jejich vzdělávací kurzy a akademie.

Poslouchat podcast

HRko

Hrko možná někteří znáte jako konferenci, která se každoročně koná v Ostravě a kde vystupují špičky z oboru. Pod stejným názvem ale najdete i podcast, ve kterém se dozvíte vše o trendech v HR, employer brandingu a práci s lidmi.

Poslouchat podcast

HR News

Podcast zpravodajského portálu HR News nabízí zajímavé pohledy HR profesionálů největších českých firem a společností. Věnuje se trendům od udržitelnosti ve firmách přes motivaci zaměstnanců po umělou inteligenci. Vychází několikrát za měsíc.

Poslouchat podcast

HRoviny

HRoviny jso podcast Michaely Sekaninové, lektorky SUHR a HR odbornice. Prostřednictvím rozhovorů přináší všem HRistům inspiraci v péči o jejich kolegy. Dotýká se všech témat, která provází životní cyklus zaměstnance.

Poslouchat podcast

Podcast HR Espresso

Podcast skupiny Deloitte se zaměřuje především na pracovní právo a ekonomické otázky. Odborníci a zajímavé osobnosti v něm ale rozebírají i benefity, firemní kulturu, digitalizaci a řadu dalších aktuálních témat.

Poslouchat podcast

Nenásilný podcast

Podcast není primárně zaměřen na HR, hlavním tématem je ale nenásilná komunikace, která je pro dobrou práci HR nezbytností. Nenásilný podcast je projekt dvou lektorů, Petra Holíka a Petra Sucháčka, kteří sdílejí své osobní zkušenosti z workshopů, facilitování náročných jednání a jiných setkáních s lidmi. Dozvíte se, jak jednat empaticky i v náročných situacích a být laskavě upřímní.

Poslouchat podcast

Re-set

Lukáš Augustin a Petr Skondrojanis – dva HR profesionálové, kteří prostřednictvím rozhovorů s dalšími odborníky přináší tipy, na to, jak pomoci drobných změn budovat lepší HR. Někdy totiž stačí drobná změna parametrů, drobné přenastavení a můžete získat mnohem lepší výsledek, než když jenom restartujete, tedy vypínáte a znovu zapínáte.

Poslouchat podcast

Výběr TOP zahraničních HR podcastů

HR works

Americký podcast informačního webu HR Daily Advisor, který prostřednictvím poutavých a zasvěcených rozhovorů s odborníky přináší informace o personálních tématech. K dispozici máte přes 270 dílů.

Poslouchat podcast

#Worktrends

Chcete být připraveni na budoucnost HR? Připojte se k Meghan Biro a Kevinu Grossmanovi v podcastu #WorkTrends od TalentCulture. Přivítali více než 900 odborníků z oblasti HR a HR technology marketingu a vy si je můžete poslechnout zpravidla několikrát do měsíce. WorkTrends zároveň funguje jako chat na Twitteru a ke konverzaci se můžete připojit sledováním @MeghanMBiro, @TalentCulture a hashtagem #WorkTrends.

Poslouchat podcast

Redefining work

Každý týden si Lars Schmidt povídá s inovátory, odborníky a tvůrci a všemi, kteří mají co říct k tomu, jak se mění svět práce. Jedná se o konverzační formát, který přináší skutečné náhledy, zkušenosti a příběhy od široké škály byznys lídrů z celého světa.

Poslouchat podcast

HR Break Room

HR Break Room je podcast společnosti Paycom vyvíjející technologická řešení pro HR. Přináší zajímavé rozhovory s odborníky o nejnovějších trendech v oblasti HR a HR technologií a diskuze o technologických řešeních pro současné výzvy na pracovním trhu.

Poslouchat podcast

HR Happy Hour

HR Happy Hour je nejdéle běžící a nejstahovanější HR podcast v Americe. Zaměřuje se na témata související s lidskými zdroji, managementem a vedením. HR Happy Hour vede Steve Boese – spolupředseda HR Technology Conference – a Trish McFarlane – generální ředitelka H3 HR Advisors.

Poslouchat podcast

The Recruiting Brainfood Podcast

Hung Lee každý týden mluví o novinkách z oblasti recruitmentu a HR. Pokud se chcete v rámci HR inspirovat ze zahraničí, ale dáváte přednost spíše evropskému pohledu a zkušenosti, tohle je podcast pro vás.

Poslouchat podcast

The McKinsey Podcast

McKinsey & Company je poradenská firma specializující se na řízení, která pomáhá podnikům, vládám a neziskovým organizacím dosáhnout jejich nejdůležitějších cílů. Podcast přináší rozhovory s odborníky na témata, která jsou pro podnikání a řízení nejdůležitější – vedení firmy, marketing, provoz, organizaci a roli podnikání ve společnosti. Podcast je zaměřen spíše byznysově, věnuje se ale i HR tématům.

Poslouchat podcast